SELANGOR, 06 September 2022 – Telah digelar kegiatan mentoring yang bertajuk Tips & Tricks for Interview. Kegaitan tersebut berlangsung di Vanue DK Yusof Sahabuddin, Kolej Universiti Islam Antarbangsa Selangor (KUIS), Malaysia.

Acara dipandu oleh Siti Umairah Binti Mohamad Idris sebagai moderator, sedangkan untuk pemaparan materi dimulai pukul 08:30 malam waktu Malaysia oleh Dr. Rabiathul Adhabbiyah yang menjelaskan tentang delapan tips and tricks untuk menghadapi interview dengan sangat jelas dan lugas.

Salah satu hal yang disampaikan oleh Dr. Rabiathul adalah tentang mempersiapkan lebih awal, membuat list pertanyaan interview, datang interview lebih awal dan lainnya.

Kegiatan ini diakhiri dengan sesi tanya jawab baik dari mahasiswa STIESA ataupun KUIS juga penyerahan cindramata oleh dekan Fakulti Pengurusan dan Muamalah Dr. Norziah Binti Othman.

Kegiatan berlangsung lancar dan sampai berakhir pada pukul 09.30 malam waktu Malaysia.[]

Penulis: Fajar Meiyanti, SE